Waar je op moet letten voor je babydoekjes koopt

Wat is het toch vandaag de dag fijn dat we overal van die snoetenpoetsers en billendoekjes hebben liggen. Je kunt ze overal halen en ook zijn de babydoekjes aanbieding en snoetenpoetsers aanbiedingen overal te vinden. Dan wil je natuurlijk wel weten of de doekjes ook goed zijn voor het huidje van je kleine.

 

De huid absorbeert 

De huid van een pasgeboren baby is een heel stuk dunner en kwetsbaarder en dus ook gevoeliger dan dat van een volwassene. Het maakt dus nogal uit wat voor soorten billendoekjes of zelfs luiers je gebruikt. Je wilt ook zeker niet dat het huidje gaat irriteren, ontsteken of jeuken. Soms is dit natuurlijk niet te voorkomen en zijn er wat middeltjes om de jeuk van je kleintje te verminderen. Maar toch wil je natuurlijk zo goed mogelijk uitkijken hiervoor. Er kunnen namelijk stoffen worden opgenomen door de huid heen. In sommige gevallen kan het zelfs invloed hebben op de hormoonhuishouding en dus ook het humeur. Dit is nog steeds zo bij volwassenen maar die hebben toch een wat dikkere laag huid opgebouwd dan een baby'tje. Meer dan genoeg redenen om dus te kijken naar wat er nou eigenlijk in die doekjes zit. 

Hoe kies je de juiste doekjes

Om te beginnen kun je kijken naar clean label. Dat is erg belangrijk voor je de keuze maakt wat doekjes de juiste zijn en welke juist het tegenovergestelde. Clean label betekent dat er geen onnodige of zelfs misschien schadelijke stoffen in de doekjes zitten. Het ingredienten wat je eigenlijk zo veel mogelijk wilt vermijden is propylene glycol. Dat is namelijk een minerale olie. Minerale oliën staan er voornamelijk om bekend dat ze misschien wel tijdelijk kunnen hydrateren maar vervolgens de huid juist kunnen afsluiten, hierdoor kan de huid juist geen vocht meer opnemen of juist vocht uit de huid wegtrekken de lucht in. 

 

Verder kun je het beste ook nog eens oppassen voor parfum en alcohol. Je kunt namelijk niet afzien aan de verpakking of als consument of het chemische of natuurlijk parfum is. Op sommige verpakkingen is dit gelukkig wel af te lezen maar over het algemeen is dit nogal lastig. Parfum is ook zeker niet altijd nodig, vooral als de ingrediënten op zichzelf al niet ruiken of in ieder geval niet stinken. Mocht je toch graag kiezen voor doekjes met een parfum erin let er dan op of deze ook natuurlijk zijn.

Ander nieuws