Ondanks de lastige periode waarin we ons nu bevinden, moeten we toch blijven uitkijken naar de leuke feestjes en evenementen waar we over een tijdje weer naartoe kunnen. Nu kunnen we niet met een grote groep samen zijn en moeten we genoeg afstand van elkaar houden, maar we hopen met zijn allen natuurlijk dat dat niet meer voor lang gaat duren. Zelf houd ik heel erg van festivals en ga ik graag naar feestjes. Ook help ik soms mee met het verzorgen van verschillende evenementen. Dat is iets wat ik erg leuk vind om te doen en daarmee verdien ik ook nog eens een extra zakcentje. Jammer genoeg zijn alle festivals en andere evenementen voor deze zomer geschrapt. Toch ga ik niet bij de pakken neer zitten en probeer ik toch bezig te blijven. Door nieuwe concepten en ideeën te bedenken en door nieuwe attributen uit te proberen blijf ik toch creatief bezig.

Wat hoort er op een feest

Er zijn een aantal must haves voor ieder feest of evenement. Naast al het eten, drinken, geluidsinstallaties en het publiek zijn er nog veel meer dingen waarmee je rekening dient te houden. Je zult bijvoorbeeld rekening moeten houden met verschillende scenario’s en daar ook de voorzorgsmaatregelen voor moeten treffen. Daarbij hangt het natuurlijk wel af van het soort evenement en met de hoeveelheid mensen die daar op af komen. Zelf houd ik mij vaak bezig met de wat kleinere evenementen. Denk hierbij aan verjaardagsfeesten en soms gala’s en trouwerijen. Ik werk dan samen met een aantal anderen. Mijn taak is om de special effects in orde te maken. Dus het aanschaffen of huren daarvan en het besturen of aansluiten van de attribuut. Vaak zijn dat rookmachines en confetti kanonnen, maar een tijdje terug heb ik wat nieuws geprobeerd.

Een groot succes

Een paar maanden geleden kregen we de aanvraag om iemands zijn verjaardag te verzorgen. Diegene wilde groots uitpakken en niets was gek genoeg. We kregen de vrijheid om met onze eigen creativiteit leuke dingen te bedenken. Tijdens het brainstormen kwam ik met het idee om droogijs te kopen. Ik had dat eerder gezien op een filmpje van iemand anders en het leek mij ontzettend gaaf om dat ook te doen. Het zorgt voor een soort van rookwolk tot wel een meter boven de grond en dat zorgt voor een extra sfeer. Het droogijs op het verjaardagsfeest was een groot succes en ik weet zeker dat ik dat nog vaker ga doen.

Special FX

Opzoek naar de perfecte special FX tijdens jou verjaardag, opening, club nacht of ander knal evenement? Luxonos levert alles wat je nodig zal hebben! Bekijk de mogelijkheden op luxonos.nl

Laat een reactie achter