Het gebeurt niet vaak in je leven dat je een compleet nieuwe badkamer kunt inrichten. Als het op badkamers kopen aankomt, is een goede voorbereiding écht het halve werk. Immers, als een badkamer eenmaal opgeleverd is, is het lastig om er nog wijzigingen in aan te brengen. Tegels of badkamermeubels vervang je niet zo gemakkelijk. Daarom hier een paar waardevolle tips wanneer je overweegt je sanitair een make-over te geven. 

 

Oriënteer je 

Ga niet met de eerste de beste aannemer of sanitairwinkel in huis, maar oriënteer je. Bepaal ten eerste welke stijlen je aanspreken en wat bij de rest van het huis past. Badkamers kopen is een kostbare investering, bovendien zal het enkele weken klustijd in beslag kunnen nemen. Houd hier rekening mee in je planning. Maak bijvoorbeeld ook eerst een collage van stijlen en kleuren die je aanspreken. Je kunt er voor kiezen om je favoriete tegels of een bepaald badkamermeubel dat je aanspreekt als uitgangspunt te nemen. Vervolgens kies je daar, eventueel in overleg met een expert, de rest van het sanitair bij. Oriënteer je ook zeker op het gebied van de prijzen. Deze kunnen namelijk flink variëren. Stel dus van tevoren een bepaald budget op waarbinnen je wilt blijven. Houd enige ruimte voor onvoorziene kosten, zoals extra montage-uren. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Kies wat bij jou past

Je kunt een bepaalde vloertegel nog zo mooi vinden, als deze qua stijl niet bij de rest van het huis past kan dit storend of teleurstellend zijn. Wijk dus niet te sterk af van de bestaande inrichtingsstijl. Kijk daarnaast naar de praktische kant: hoe ziet jouw huishouding eruit, of hoe zal die er de komende jaren uit gaan zien? Zijn er (extra) kinderen op komst bijvoorbeeld? In dat geval kan het handig zijn om een extra wastafel te plaatsen, of zelfs een kinderwastafel die verlaagd is. Dat scheelt gehannes met kinderen optillen of ze op een krukje laten balanceren bij het tanden poetsen. Afgesloten badkamermeubels zijn eveneens een pré wanneer je kleine kinderen hebt, zodat ze niet per abuis bij de inhoud van de kastjes kunnen. Je kunt er ook voor kiezen om de lades en kastdeurtjes te voorzien van een soft-close-techniek, waardoor er geen kindervingertjes klem kunnen komen te zitten. Is je huis (bijna) kindervrij, dan kan er wellicht ruimte zijn voor wat meer wellness-elementen, zoals een whirlpool in plaats van een douche. 

Laat een reactie achter